Saftiga saffransbullar

5 dl mjölk
50 g jäst
1 g saffran
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 dl strösocker
14 dl vetemjöl
 
Pensling och dekorering
1 ägg
Russin
 
  1. Värm mjölken till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
  3. Morta saffran med lite socker och rör ned i degvätskan.
  4. Tilsätt smör, salt, socker och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
  5. Arbeta degen med maskin i ca 10 minuter,
  6. Tänk bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
  7. Dela degen i ca 40 bitar, rulla varje bit till en längd och snurra ändarna från varsit håll
  8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och täck med en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Pensla bullarna och stoppa ett russin i varje snurra.
  11. Grädda saffransbullarna i mitten i ugnen i 6-8 minuter.
  12. Låt svalna på galler.
 

Kommentera här: