Saftiga saffransbullar
5 dl mjölk
50 g jäst
1 g saffran
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 dl strösocker
14 dl vetemjöl
Pensling och dekorering
1 ägg
1 ägg
Russin
- Värm mjölken till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
- Morta saffran med lite socker och rör ned i degvätskan.
- Tilsätt smör, salt, socker och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen med maskin i ca 10 minuter,
- Tänk bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
- Dela degen i ca 40 bitar, rulla varje bit till en längd och snurra ändarna från varsit håll
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och täck med en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna och stoppa ett russin i varje snurra.
- Grädda saffransbullarna i mitten i ugnen i 6-8 minuter.
- Låt svalna på galler.
