Hemmagjord daim

ca 24-27 st
 
2 1/2 ljus sirap
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
 
Garnering:
200 g choklad
  1. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull. Rör om då och då och koka upp till 140 grader om du vill ha en lite hårdare och knäckig daim. Vill du ha den lite segare så kokar du den till 130-137 grader. Var försiktig så att du inte bränner kolan mot slutet.
  2. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper. Skär den i bitar när den stelnat lite men inte alltför mycket, skär dom i ca 3 x 8 cm. Låt kolan stelna.
  3. Smält hälften av chokladen över ett vattenbad och pensla på den på daimbitarna, ett tips är att använda silikonpensel. Låt chokladen stelna en stund i kylen. När dom stelnat kan du vända på dom och smälta resten av chokladen över vattenbadet och pensla undersidan av daimen.
  4. Förvara daimen i kylen i en burk med tätslutande lock.
 
 

Kommentera här: