Brysselkål med kastanjer, pancetta och persilja

Till 9 personer
1 kg brysselkål
250 g pancetta eller bacon tärningar
1 msk olja
30 g smör
250 g konserverade kastanjer
4 msk marsalavin
1 stor knippe persilja, fin hackad
Tvätta brysselkålen och skär ett kryss i botten av dom. Koka med saltat vatten i ca 5 minuter Under tiden tar du en stor gryta som rymmer allt tillsammans.
Fräs pancettatärningarna alt. bacon i olja till de är gyllenbruna och knapriga men inte genomstekta.
Lägg i smör och kastanjer och bearbeta kastanjerna så de blir söndriga. När de är genomvarma ökar du värmen, häll i vinet och låt det bubbla ihop med pancetta fettet och kastanjesmöret till såsen blir sirapsaktig konsistens.
Lägg i brysselkålen tillsammans med hälften av persiljehacket och rör om ordentligt, peppra om det behövs.
Lägg upp på serveringsfat och dekorera med resten av persiljan.
Bilden stämmer tyvärr inte helt å hållet ihop med receptet