Vaniljfudge

 
675 g socker
100 g smör
2 msk sirap
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl sötad kondenserad mjölk
2 vaniljstänger
50 g vit choklad
 
  1. Lägg alla ingredienser förutom den vita chokladen i en kastrull och koka upp på låg värme tills sockret har löst sig, ca 10-15 minuter. Vrid sedan upp värmen något och koka tills den har fått en fin gyllene karamell färg, 120 grader. Rör om då och då.
  2. Ta kastrullen från värmen och häll karamellen i en skål och vispa på låg hastighet i ca 2 minuter. Tillsätt sedan den vita chokladen (som är fin hackad). Fortsätt att blanda till smeten tjocknar något.
  3. Häll blandningen i en bakform, tryck ut fudgen i hörnen och till en jämn yta.
  4. Låt svalna något och täck sedan med plastfolie och ställ i kylskåpet i ett par timmar innan du skär den i rutor.
Fudgen kan förvaras i en lufttät burk i kylskåpet i flera veckor.
 

Kommentera här: