Kexchoklad

Det är otroligt lätt och enkelt att göra egen kexchoklad.
 
Ca 15 bitar
 
100 g nougat
100 g mjölkchoklad
ca 20 st smörgåsrån
 
Garnering:
ca 200 g mjölkchoklad
1/2 msk rapsolja
 
1, Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad
2, Pensla chokladblandningen på tre smörgåsrån. Lägg dom ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg på ett fjärde rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen (totalt 4 rån i varje hög). Låt dom ligga i kylen tills chokladen har stelnat.
3, Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar.
4, Garnering: Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa rånbitarna i chokladen (tänkt på att det går åt mer choklad om du doppar dom). Lägg dom på en skärbräda eller bakplåtspapper och ställ in i kylen och låt dom stelna.

Kommentera här: