Glöggtryfflar

 
ca 20 st
 
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk honung
2 msk starkvinsglögg
 
kakao till doppning
  1. Klä en form, 12x18 cm, med plastfolie. Hacka chokladen ganska fint.
  2. Koka upp grädde, smör och honung, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Mixa ihop till en slät tryffelsmet med stavmixer. Häll därefter i glöggen och mixa. Häll tryffelsmeten i formen och låt stelna i kylskåpet i minst 3-4 timmar.
  3. Lossa tryffeln ur formen och skär den i mindre bitar. För att slippa att den kladdar fast på kniven kan man skölja kniven i hett vatten och torka av mellan varje knivtag. Låt stelna i kylen i ca 10 minuter,
  4. Doppa tryfflarna i kakao och förvara dom i kylen fram till servering.

Kommentera här: