Fläskkorv med bacon

Innan jul så provade jag på att göra egen korv för första gången, riktigt kul men det tar nog några gånger innan man år in snitsen.
Det blev två olika sorters korv, en med fläsk och en med kalkon, men jag kommer bara att dela med mig av receptet på fläskkorven just nu (om som ligger på den röda brickan på bilden)
ca 17 korvar
1 1/3 kg fläskfärs eller fläskkött som du själv maler.
4 tsk salt
ca 60 g malet späck
5 msk rapsolja
1 msk lökpulver
1 msk socker
1 tsk malen vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
2 krm malen muskot
1 1/4 dl potatismjöl
3 dl vatten
200 g bacon
ca 5 meter krokfjälster
- Börja med att mal köttet, om du inte köpte färdig malet. Blanda alla kryddor, potatismjölet, oljan och vattnet i en bunke och låt det dra en stund.
- Mal baconet i små bitar och ev. späcket om det inte redan är malet.
- Blanda sedan ihop allt tillsammans med färsen. Låt stå kallt en stund.
- Förberedd under tiden fjälstret, tvätta av den några gånger och trä sedan på den på maskinen. Sen är det bara börja att mata på med färsen till den storlek du vill ha på korven, det är viktigt att det finns luft i korven då den "jäser" när den läggs i stekpannan. Har du ingen luft i korven kommer den spricka vid stekningen. Vi valde att knyta fast ändarna av korvarna med steksnöre.

