Dubbla citronkakor
Jag hittade ett recept på dubbla citronkakor med citronfyllning med saffran. Goda till en fikapaus i julpysslet!
Till 16 st kakor behövs:
1/2 g saffran
1 sockerbit
175 g rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjölk
1/2 dl majsmjöl
Fyllning:
60 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk pressad citron
2 tsk rivet citronskal
Sätt ugnen på 175 grader
Gör så här:
- Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel. Vispa smör, saffran, florsocker och vaniljsockerpösigt med elvisp. Blanda vetemjöl och majsmjöl och rör ner i smeten.
- Klicka ut smeten till ca 3 cm stora kakor på en bakplåtsklädd plåt. Gör 32 kakor.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna på plåten.
- Vispa ingredienserna till fyllningen med elvisp.
- Fördela krämen på 16 av dom 32 kakorna och lägg på de andra som lock. Förvara i kylen, men ta fram kakorna en stund före servering och pudra över florsocker.