Mina jättegoda saffransskorpor
Jag har ett jättegott recept på saffransskorpor som du bara måste prova att göra!
100g smör
1 paket saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel (om man vill, jag brukar göra utan)
Råsocker
Sätt ugnen på 175 grader
1, Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
2, Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel i en annan bunke och vänd ner i första bunken.
3, Forma degen till 3 längder och lägg dom på en plåt. Strö över råsocker.
4, Grädda längderna i mitten i ugnen i ca 25 minuter.
5, Ta ut dom och sänk temperaturen på ugnen till 125 grader.
6, Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dom med ena sidan upp på plåten igen.
7, Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
8, Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Förvara torrt!!
Skall man stöta saffranet innan?