Michaelas cupcakes

 
Det finns många olika smaker som man kan ha i cupcakes, till julen kan man t.ex. ha i saffran, pepparkakskrydda m.m.
 
Grundrecept:
115 g margarin
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ cupcakesformarna i en muffinsplåt.
 
Vispa ihop smöret (ej smält) och socker i en skål till en porös smet, jag brukar använda en elvisp. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
Vänd ner mjölet, rör ner mjölken och ev. smaksättning (vaniljsocker eller något annat). Smeten ska bli krämig som går att skeda upp i formarna.
Ta en matsked och skeda över smeten i formarna. Grädda ca 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att muffinsen är klara med en provsticka. De är klara om stickan är helt ren när du stuckit ner den i mitten av muffinsen.
Lägg muffinsen på galler och låt svalna helt om du vill dekorera den.
   
 
Glasyr/frosting: (till ca 16 medelstora cupcakes)
150 g Philadelphia ost (ej light)
50 g margarin
500 g florsocker (ett paket)
1 msk vaniljsocker eller annan smaksättning
Ev. karamellfärg
Ev. strössel eller om man gör egna dekorationer av sockerpasta (eller liknande)
 
Lägg margarinet (ej smält), Philadelphia osten och florsockret i en bunke och vispa till en jämn smet med elvisp. Ha sedan i ev. smaksättning och karamellfärg.
Använd sedan en sprits för att få till en härlig å fin form på frostingen. Dekorera sedan med strössel.
 
Det finns en hel del strössel i t.ex. coop men jag har även köpt en del på Lagerhaus och när jag var i England i somras.   
  
 
  
 

Kommentera här: